Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 33 людини

Наш герой-Шаригін А.О.

Дата: 4 грудня 2022 о 20:54, Оновлено 4 грудня 2022 о 20:56
112 переглядів

Наш герой

У жовтні 2020 року , напередодні  Дня захисника України, у Боярській ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 відбулася зустріч з учасниками бойових дій. На цій зустрічі ми вперше познайомилися з Шаригіним Антоном, який скромно і стримано відповідав на запитання дітей. Через деякий час, так склалися обставини, Антон Олександрович у нашому закладі  став викладати предмет «Захист України» та організував гурток «Стрілок». Не маючи педагогічного досвіду, він зразу ж знайшов підхід до старшокласників і став залучати юнаків і дівчат  до військової справи. Уроки та заняття гуртка були дуже цікавими, насиченими розповідями про військовий досвід, навчанням стрільбі, топографії, тактичній медицині та вивченням історії України. На заняття гурка неодноразово запрошувалися практикуючі спеціалісти зі стрілецької справи та тактичної медицини. Крім того, проводились спеціальні заняття, присвячені обороні Донецького аеропорту, Широкінській операції та іншим важливим та пам'ятним подіям російсько-української війни. Здійснювались польові виходи з метою засвоєння навичок орієнтування на місцевості та таборування. Крім того, серед старших класів відбувся турнір зі стрільби з пневматичної гвинтівки, в ході якого учні показали добрий прогрес стрілецьких навичок.

Разом з учнями вони відвідували музей Другої Світової війни, музей зброї, ходили в походи. Учитель розповідав  підліткам, що він ніколи не уявляв себе військовим, займався дизайном, мав свою власну справу, яка приносила задоволення і дохід. Але війна, яка увірвалася в нашу країну ще в 2014 році зовсім змінила його долю . З травня 2014 року був волонтером, займався пошуком комплектуючих зброї для батальйону «Азов». Потім долучився до лав батальйону та став бійцем, далі перейшов до полку поліції особливого призначення «Миротворець». Був прикомандирований у сектор М (Маріуполь) та продовжував виконувати завдання разом з «Азовом». Далі був у складі групи швидкого реагування поліції особливого призначення  у Київській області, працював у приватних компаніях, серед яких  була компанія SVS Risk  спеціалістом зі зброї в Індійському океані та Червоному морі. Результатом роботи вчителя  наші  випускники 2021 року Соловйов Сергій nта Митрофанов Андрій  з перших днів війни вступив в тероборону нашого міста. 17 лютого на останньому  уроці , перед війною, ми обговорювали  як поводити себе під час обстрілу, де можна укритися, про міни, ракети. Ще на дошці залишалися записи, на партах  ілюстрації про мінно-вибухові травми, а наступного дня вже була війна. Ми знали, що Антон Олександрович не буде сидіти, склавши руки. Він знову взяв до рук зброю і пішов захищати Україну від рашистів.

Будучи на передовій, коли була можливість, він проводив дистанційні заняття зі своїми вихованцями. Він справно знищував техніку ворога, за що був нагороджений орденом «За Мужність». Навіть коли була маленька нагода потрапити додому, він знаходив час приїхати у нашу  школу і зустрітися з колегами та учнями.

На початку травня до нас дійшла звістка, що Антон Олександрович  був дуже тяжко поранений. Колеги і учні старалися підтримувати його і дружину Вікторію. Учні 10-11 класів приготували відео для моральної підтримки свого наставника, писали йому СМС повідомлення, слали фото. Під час випуску з Антоном Олександровичем була пряма трансляція в ЗУМІ. Батьки  і діти говорили багато теплих слів вчителеві. Сьогодні випускники та одинадцятикласники  постійно підтримують з ним  зв’язок. 19 жовтня для дітей  та колег був справжній сюрприз, коли їх вчитель завітав у школу  під час занять гуртка «Стрілок». Радості не було меж. Навіть випускники  прийшли на зустріч. Ми віримо, що його характер, бойовий дух, підтримка близьких, друзів та його учнів поставлять на ноги нашого героя.

Фото роботи гуртка.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.